Keress rá bármely MAGYAR településre, vagy országra!

Search
Generic filters

Fontos: a házi karantén és igazolt eseteket a térképes oldalon frissítjük folyamatosan: http://pandemia.hu/magyarorszag-koronavirus/

Grafikonos adatok itt : Koronavírus statisztika

Ha tudsz ott nem jelölt esetről, kérlek írd meg a szuhiattila7@gmail.com címre (ha lehet forrással).

Március 23- koronavírus esetek: Kaposvár

Kaposvár: egyelőre nem megerősített eset, de több hely online lap is lehozta a hírt, egy Ausztriából hazaérkezett fiatalember tesztje lett pozitív a saját bevallása szerint, és jelenleg a kaposvári kórházban kezelik. Az eset mint nem megerősített került fel a térképre. Részletek: Kapost.hu

Szeged: a szegedi egyetem rektora elismerte, hogy koronavírus fertőzött,m ajd a közleményét azzal zárta, hogy: ” Bár Szegeden van néhány pozitív eset, de ezek tőlem teljesen függetlenek, velük semmilyen kapcsolatban nem álltam.”. Ezek alapján szegeden nem egy, hanem több eset van. Forrás: Szegedi Egyetem

Március 22-i koronavírusos esetek: Felsőpakony, Türje 2.

Felsőpakony:. egy egészségügyben dolgozó édesanya. Időpont: március 22, forrás: Polgármester

Türje – 2. eset, az első türjei eset férje. Időpont: március 22., forrás: Zalaegerszegi PM

Március 21-i koronavírusos esetek

Mohács – 1 igazolt koronavírus fertőzés, és egy gyanús eset. A betegnek 100-nál is több közeli kapcsolata volt az elmúlt héten, a Polgármester drámai bejelelentés tett. Időpont: március 21, Forrás Polgármester FB poszt

Szeged – A Szegedi Tudományegyetem egyik orvosa, aki korábban Ausztriában síelt, hivatalosan még nincs megerősítve. Időpont: március 21., forrás: RTLKlub

Dunaújváros 2. eset – A polgármester jelentette be, hogy újabb esetet igazoltak Dunaújvárosban ( és van egy gyanús is). Időpont: március 21., forrás: Polgármester Fb.

Budapest – egy anyaotthon lakója, kórházba szállították, az intézmény karantén alá került. Időpont: március 20, forrás: 444.hu

Bóly – A helyi TV információ szerint egy igazolt esetről van szó, linkelhető forrás még nincs. Időpont: március 21., Részletek itt.

Újabb esetek

Nagykovácsi – 2 igazolt fertőzött, a beteget már a budapesti Szent László kórházban kezelik, március 21-én gyógyultnak nyilvánították őket.. A bejelentés időpontja: március 13, forrás: Polgármester FB poszt.

Bakonya – 1 igazolt fertőzött, akit most már a pécsi kórházban ápolnak, a bejelentést a falu polgármestere tette. Időpont: március 21., forrás: Önkormányzat FB oldal

Balatonlelle – Egy budapesti család férfi tagjánál lett pozitív a teszt eredménye, pár napja költöztek le balatonlellei apartmanjukba, korábban Ausztriában jártak., időpont: március 20., forrás: Balatonlelle.hu

Budapest – A Szent László kórház gégészeti osztályán dolgozó nővér tesztje lett pozitív, láz és köhögés a tünetei, időpont: március 20, forrás: Index.hu

Ismeretlen helyszín: 13 éves fiatal és édesanyja is pozitív lett, időpont: március 20, forrás: index.hu

Meghalt két újabb magyarországi beteg

A hivatalos kormányzati oldal jelentette be, hogy két újabb áldozata van a koronavírus járványnak Magyarországon.

“Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma. “

Gyál – 2. eset

Gyál 2. eset: A gyáli polgármester jelentette be, hogy Gyálon egy második eset is igazolt koronavírus fertőzött, egy fiatalember, aki otthoni karantént választott, mert állapota ezt lehetővé tette., időpont: március 20., forrás: Polgármester

Soroksár – igazolt eset

Soroksár polgármestere tette fel a hírt, hogy a Polgármesteri Hivatal egyik dolgozójának hozzátartozójának pozitív lett a koronavírus tesztje. A fertőzött kórházban volt, így vélhetően nem Soroksáron kapta el a vírust – tette hozzá a polgármester. Az intézményt fertőtlenítik, a dolgozóknak távmunkát rendeltek el, a hozzátartozó karanténba került. Forrás: Bese Ferenc polgármester.

Ajkai Kórház

Az ajkai kórházban 45 beteget figyeltek és figyelnek meg, ebből 10 eset negatív lett, de 3 esetben pozitív lett a koronavírus teszt. Erről számol be Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője a veol.hu-n. Vélhetően ezek az esetek átfedésben vannak már a listán szereplő esetekkel a földrajzi közelség miatt.

Dunaújváros: igazolt eset

A dunaújvárosi polgármester jelentette be, hogy:

” Kötelességemnek érzem tájékoztatni Önöket arról, hogy a hozzánk eljutott információk szerint egy betegnél koronavírus jelenlétét mutatták ki Dunaújvárosban. A beteg elkülönítve, orvosi kezelés alatt áll, az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek érte. Bízunk a felépülésében. “

Forrás: duol.hu

Budapest: igazolt gyermek koronavírus fertőzött

Dr. Király Balázs gyermekorvos Facebook oldalán számolt be róla, hogy rendelőjében olyan gyermeket vizsgált, akinél mostanra igazolódott a koronavírus fertőzés. A rendelőt fertőtlenítik:

Budafok-Tétény: igazolt koronavírusos eset

Budafok-Tétény önkormányzata tette közzé, hogy kórházba került egy idős kerültei lakos akinél igazolták a koronavírus fertőzöttséget.

Kővágószőlős igazolt eset

Kővágószőlős polgármestere jelentette be Facebook oldalán, hogy a kis Baranya megyei településen is igazolt koronavírus fertőzött esetet találtak.

Szekszárd: 2 fertőzött beteg a kórházban?

Két Ausztriából hazatért fiatal videóban jelezte, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük, amit még Ausztriában készítettek. Az egyikük teveli lakos, a teveli polgármester pedig megerősítette, hogy a két fiatal valóban a szekszárdi kórházban vannak információi szerint, bár azt nem tudta megerősíteni, hogy pozitív lett a tesztjük – írja a teol.hu. A lány kecskeméti lakos, aki a hiros.hu-nak adott interjút. Hozzánk is érkezett olyan jelzés, aki személyesen ismeri a betegeket és megerősítette hogy a hír valós. Éppen ezért ezt az esetet is félhivatalosan megerősítettnek vesszük, és felkerül a térképre citromsárga színnel.

Tököl – nem hivatalosan megerősített eset

A Surda Sofőrszolgálat jelentette be, hogy egy már két éve nem náluk dolgozó, Budapesten taxizó tököli lakos is koronavírus fertőzött lett. A bejelentés március 13-án történt.

Ez a hír már korábban is ismert volt később azonban a tényt megerősítette Szabó Erzsébet is, aki a tököli Szociális és Egészségügyi bizottság tagja.

Mivel a megerősítés több forrásból érkezett és nem magánszemély, hanem önkormányzati bizottsági tagtól, valamint egy cégtől, ezért félhivatalosan megerősített információnak tekintjük ( citromsárgával jelölve a térképen.)

Újabb igazolt koronavírusos eset: Türje

Újabb igazolt esetről kaptunk információt. Egy türjei hölgynek, aki Ausztriából tért haza, szintén pozitív lett a koronavírus tesztje. A férje Halimbán dolgozik, a Halimbai Önkormányzat hivatalos Facebook oldala tette közzé a hírt.

Ellentmondó kormányzati adatok a karanténban lévő számáról

A kormányzat hivatalos koronavírus tájékoztató oldalán 2800 karanténban lévőről beszélnek, míg a hivatalos állami oldalon a koronavirus.gov.hu oldalon, csak 122 karanténban lévő esetről írnak. Nem tudom mi lehet az oka, elképzelhető, hogy ez az adat nem frissül a kormányzati oldalon.

Frissítés: többen jelezték, hogy a 122-es szám a kórházi karanténban levőket jelentheti, a 2800 a házi karanténban lévőket és ez lehet az eltérés oka.

Megerősített eset Isaszegen

Az Isaszegi Polgármester Rendkívüli polgármesteri közleményben tett közzé, hogy Isaszegen is van megerősített koronavírus fertőzött személy:

“Sajnálatos hírt kell közölnöm Önökkel! Hivatalos tájékoztatást kaptam arról, hogy Isaszegen is van koronavírussal fertőzött beteg.”

Veresegyházi eset

Frissítés! Az esetet a veresegyházi önkormányzat megerősített egy helyi online lapnak.
Veresegyházán egy családi étterem jelentette be, hogy családjuk egyik tagja koronavírus fertőzött. Az étterem két hetes járványügyi karantén alá került. Mivel az étterem egyértelműen anyagilag ellenérdekelt az ilyen hír bejelentésében, ezért ez az eset is hitelesnek tűnik, mégha hivatalos forrásból nincs is megerősítve. Forrás: Marika Konyhája FB oldal

Tatabányán egy eset és egyet még vizsgálnak

A tatabányai Szent Borbála Kórház a forrásrádió kérdésére elismerte, hogy Tatabányán is van koronavírus fertőzött beteg.

Pénteken küldtek kivizsgálásra a két gyanús esetet a regionális fertőzött osztályra, Székesfehérvárra. Közülük a egyik beteg esetében beigazolódott, hogy fertőzött. A jelenlegi információk szerint egy újabb személyt különítettek el fertőzés gyanúja miatt, akit Budapestre, a Szent László Kórházba szállítanak.

Szombathely 2 igazolt eset

Szombathely – 2 igazolt eset: A 38 éves, szigetszentmiklósi fiatalember egy szállodában, a 35 éves, budapesti gyerekkori barátnője, Szombathelyre kerültek be a Markusovszky Kórházba, hétfőn igazolták vissza a pozitív eredményt. Mindketten Ausztriában dolgoztak és onnan érkeztek haza. Időpont: március 17. forrás: vaol.hu

Zalaszentgróton is van egy eset

Frissítés: A polgármester új bejegyzése szerint még sincs eset,a türjei esttel keverte össze, aki Zalaszentgróton dolgozott.
Zalaszentgróton a Polgármester Facebook oldalán jelentette be, hogy van egy igazolt koronavírusos eset a településen. A polgármester részletek nem közölt az esetről.

Mosonmagyaróvári fertőzött

Bár hivatalos forrásból nem erősítették meg több megyei forrás is megbízható forrásokra hivatkozva jelentette be, hogy koronavírus fertőzött beteget ápolnak a győri kórházban. A férfit Péternek hívják, mosonmagyaróvári lakos, és nemrég érkezett haza Barcelonából.

Nyírábrányi koronavírusos eset

Nyírábrányban a polgármester Facebook oldalán jelentette be, hogy a település egyik lakójának is pozitív lett a koronavírus tesztje, a beteg már kórházban van, nem tartózkodik a településen.

Gyáli koronavírusos eset

A polgármester jelentette be, hogy egy női beteget otthon ápoltak tüdőgyulladással, nagyjából egy hétig. Innen került először a Dél-pesti, majs miután pozitív lett a tesztje a Szent László Kórházba. . Forrás: Polgármester FB oldala

Monori koronavírusos fertőzött

Monoron Dr. Misuth Gábor 2020. március 9-én, otthon vizsgált, majd kórházba utalt betegének koronavírus tesztje tegnap pozitív lett, ezért a vele kontaktusba került háziorvost járványügyi megfigyelésre helyezték – írja a monor.hu önkormányzati oldal.

További vidéki esetek

A kormányzat hivatalos oldala továbbra sem közöl sem településneveket, de még megyei bontást sem azzal kapcsolatban, hogy hol vannak Magyarországon koronavírusos esetek. Ezért kérjük olvasóinkat, hogy ha tudnak ilyenről, vagy házi karanténról, azt jelezzék nekünk a szuhiattila7@gmail.com e-mailcímre, vagy Fb oldalunkon.

A jelenlegi összes ismert magyarországi eset és házi karantén koronavírus térképünkön követhető.

Kecskeméten is?

A Kecsup kecskeméti oldal arról ír, hogy egy kecskeméti lány és párja a szekszárdi kórházban tartózkodik, szintén igazoltan koronavírussal. A lány videóban számol be a kórházból a tapasztalatairól, de a videó hitelességét még nem erősítették meg, így vannak kétségeink annak valódiságát illetően.https://www.youtube.com/embed/JCq_Dqa1AMY

Korábbi esetek

Korábban egy vélhetően nyíregyházi fertőzöttről lehetett még tudni, aki járt többek között a kótaji orvosi rendelőben, valamint egy iráni diák, aki a Szent István Egyetemre járt, aminek a központja Gödöllön van.

Házi karanténban

Összegyűjtöttük azt is, hogy mely településeken vannak házi karanténban. Hivatalos forrás erről sincs, így rengeteg kutatómunkával a Facebookról és vidéki hírportálokról gyűjtöttük össze az adatokat. Ha tudsz ezen kívül esetről jelezd nekünk! A lista közel sem teljes.

Kalocsa – 3 személy, fuvarosok. Időpont: március 15. Forrás: baon.hu

Kecskemét – 1 személy, férfi, Olaszországban járt. Forrás: baon.hu

Kecskemét – 1 személy, Olaszországból jött haza, Forrás: baon

Kecskemét – bizonytalan – 4 személy: édesanya Olaszországból érkezett haza, apa és alsós gyermek, valamint testvére került karanténba, Időpont: március12, forrás: szeged.hu

Tokod – 1 személy, Olaszországból hazatért férfi. Időpont: március 14., forrás: kemma.hu

Hódmezővásárhely – 2 család, időpont: március 14., Forrás: promenád

Székkutas -1 személy, időpont: március 14,. Forrás: promenád

Balatonszemes – 3 fő, időpont: március 15, forrás: mfor.hu

Eger – 1 személy, Olaszországból  érkezett haza, időpont: március 15.,forrás: heol.hu

Eger – 2 személy, házaspár, Törökországból érkeztek haza, időpont: március 15. forrás: heol.hu

Pécs – 4 személy, időpont: március 6., forrás: pécsistop

Székesfehérvár – 1 személy, időpont: március 13., Forrás: fmc.hu

Rózsaszentmárton – 1 személy, időpont: március 13., forrás: hatvanonline

Siófok – 6 személy, Olaszországból tértek ha, időpont: március 13., forrás: marcaliportal.hu

Cegléd – 2 fő, időpont: március 16., forrás: Ceglédinfo-FB

Sándorfalva – 2 személy, időpont: március 15., forrás: Sándorfalva polgármestere

Sárosd – 1 személy, időpont: március 14., forrás: Polgármester FB oldala

Pusztaszabolcs – 2 család, Olaszországból és Németországból tértek haza, időpont: március 16., forrás: Polgármester FB oldala

Rohod – 1 személy, időpont: március 13, Polgármester FB oldala

Méhkerek – 1 személy, Olaszországból tért haza, bejelentés időponta: március 13., Forrás: Polgármester FB oldala

Dunaújváros – 10 személy van házi karanténban, időpont: március 16, forrás: Dunaújváros FB oldala

Pétfürdő – 2 személy került járványügyi megfigyelés alá, időpont: március 16, forrás: Pétfürdő FB oldala

Nagykáta – 2 lakost köteleztek házi karanténra, időpont: március 16. Forrás: Nagykáta FB oldala

Tiszaújváros – 1 személy, külföldről érkezett haza, nincseneke tünetek, időpont: március 14. Forrás: Polgármesteri videó

Hajdúsámson – 3 cím alatt, 1 önkéntes és 2 kötelező házi karantén, időpont: március 16, Forrás: Polgármester FB oldala:

Székesfehérvár – 12 személy, időpont: március 17., Forrás: Cser Palkovics András, Polgármester.

Tiszakécske – 2 személy van házi hatósági karanténban, többen önkéntes karanténban. Időpont: március 16. Forrás: kecskeikronika.hu

Sátoraljaújhely – 2 személy van házi karanténban, mindketten kamionosok, Olaszországból tértek haza. Időpont: március 15. Forrás: Polgármester Fb oldala

Biharkeresztes – egy kamionos férfi önkéntes házi karanténban van. Időpont: március 16. Forrás: önkormányzati oldal

Balatonalmádi – 1 fő személy, időpont: március 15. Forrás: önkormányzat FB oldala

Zalaegerszeg – 2 ifjúsági labdarúgó játékos. időpont: március 17. Forrás: index.hu

Kazincbarcika – 3 fő tartózkodik hatósági karanténban, időpont: március 17, forrás: kolorline.hu

Szolnok  – 3 fő van karanténban, időpont: március 16., forrás: Szalay Ferenc polgármester FB oldala.

Komló – 5 fő házi karanténban, időpont: március 17. Forrás: 7300.hu

Balatonfűzfő – 1 személy Tobruk városrészben, időpont: március 15., forrás, Önkormányzat FB oldala

Veszprém – 3 háztartás, betegség gyanúja egyiknél sem áll fenn. Időpont: március 14., Forrás: veszprem.hu

Veszprém – 2 fő, lázas beteg, az egyik az ajkai infektológiára került, külföldről érkeztek haza, időpont: március 17., Forrás: veol.hu

Vác – 3 személy van házi karanténban Vácott, időpont: március 16, forrás: Dunakanyarrégio.hu

Hatvan – 1 személy, külföldről tért haza és önként vállalta a karantént. időpont: március 17, forrás: hatvanihirlap.hu

Nagyatád – 1 személy van házi karanténban aki külföldről érkezett haza, időpont: március 16, forrás: sonline.hu

Kaba – 4-en vannak karanténban, kettő önkéntes, kettő hatósági, időpont: március 16, forrás: haon.hu

Tiszafüred – 4 fő van karanténban, időpont: március 16, Forrás: Tiszafüred polgármestere

Mezőhegyes – 2 fő karanténban (1 kamionsofőr és egy külföldről hazaérkezett személy, időpont: március 17, Forrás: Kovács István képviselő

Kiskőrös – 12 személy van házi karanténban, időpont: március 16, forrás: Vira.hu

Baja – 4 személy, külföldről érkezett haza, időpont: március 16. Forrás: bajaionkormanyzat

Hajdúszoboszló – 8 személy van házi karanténban külföldről tértek haza, időpont: március 17, forrás: Polgármester FB oldala

Pilisjászfalu – 1 család, jól vannak. Időpont: március 14. Forrás: Pilisjászfalu Önkormányzat FB oldal

Kiskunfélegyháza – 5 személy, 4 helyszínen van karanténban, időpont: március 17, Forrás: radiosmile.hu

Albertirsa – 4 fő van házi karanténban, időpont: március 17, forrás: Fazekas László polgármester

Sopron – 4 személy a soproni járásban, időpont: március 17, Forrás: Farkas Ciprián Polgármester

Abony – 2 fő, 2 lakcímen, külföldi tartózkodás után, időpont: március 17. Forrás: Abony.hu FB oldala

Bölcske -1 háztartás, hat fővel alkot karantént, időpont: március 16., forrás: Bölcskei Önkormányzat

A további helyszíneket a Magyar koronavírus térképen nézheted meg.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.